En aquest últim any de gran desconcert, les plantilles ens hem enfrontat a nous reptes laborals d’una manera vertiginosa. treballar presencialment mantenint contacte directe amb clients o altres persones amb el consegüent temor per la nostra salut i la dels nostres familiars tot i mantenir mesures de protecció, o haver de muntar l’oficina a casa nostra , Han estat les dues circumstàncies més habituals. En tots dos casos, la conciliació entre la vida personal i la vida laboral s’ha vist complicada pel confinament i la suspensió de les activitats escolars presencials.

El nostre company Xavi recorda “les hores a la cuina per tenir als nens controlats amb trucades de clients i soroll de fons”. Maria Jesús reconeix que “el nivell d’estrès s’eleva exponencialment, estenent i fusionant tasques, fins al punt d’arribar a treballar en hores que hauries d’estar dormint o gaudint dels teus fills”. Jordi apunta que “sens dubte, moltes vegades la família no entenia aquest ‘plus’ de professionalitat que hem aportat per tirar endavant situacions de clients, extremes en molts casos”. “La vida personal i laboral es fonen, i has de posar límits”, conclou Cristina .

Un sistema mixt, que combini treball presencial i teletreball , Sembla ser l’ideal per al futur. Miguel i María Jesús prefereixen el treball de tu a tu; el primer, pel tracte directe “tant amb companys com amb clients” i la segona perquè “m’agrada veure la persona que tinc davant, sóc molt expressiva i somric amb els ulls, a través de la màscara”. L’aposta pel teletreball té en compte criteris com “l’estalvi de costos, tant econòmics com en temps de desplaçament”.

En aquesta etapa, si bé la majoria ha sentit el suport dels seus companys i companyes; en general, han trobat a faltar més empatia per part de la societat , Una cosa que atribueixen a la crispació per la situació de confinament, por i desconeixement. “No se’ns ha reconegut aquest caràcter de servei essencial que hem tingut” , indica Jordi . Opinió que comparteix Xavi qui diu “ som essencials només per al que interessa ; també hauríem de ser prioritaris per a la vacunació, per lògica “. En la mateixa línia va Antonio Javier “hem de ser prioritaris per a vacunar com la resta d’empleats que van estar a peu de canó des de l’estat d’alarma “.

Demanda que la presidenta de FINE , Elena Díaz, va sol·licitar per carta a la Ministra de Sanitat , Així com el suport exprés a aquesta petició per part dels presidents de la CECA i AEB per protegir la salut de les plantilles de el sector.

des CuadrosGBS-INE donem suport a totes les nostres companyes i companys, encara més en aquest període d’incertesa que ens ha tocat viure. els drets laborals han de ser reconeguts i protegits, més que mai. I la negociació col·lectiva és la via més útil perquè quedin reflectits en els nostres convenis, com hem fet, amb les condicions per exercir el teletreball , El dret a la conciliació ia la desconnexió .

Històries completes punxant aquí a bloc.