El dia 14 les Federacions de Banca de CCOO i UGT, han signat amb l’AEB l’esperat acord sobre el nostre Conveni Col·lectiu.

Que sigui per quatre anys i amb uns increments salarials zero a el principi i pràcticament zero a al final, ens sembla insultant quan en el sector es continuen pagant bonus elevadíssims i la contenció salarial en les cúpules directives brilla per la seva absència.

I la ruïna per a totes les companyes i companys no mutualistes amb drets pensionables, és a dir els ingressats en banca abans de el 8 de març de 1980, amb uns rebaixos molt importants en els seus PE’s ,

– 90% de l’PE dels 65 anys, si la jubilació es produeix a petició de l’empleat als 63 anys d’edat.

– 95% de l’PE dels 65 anys, si la jubilació es produeix a petició de l’empleat als 64 anys d’edat.

– 100% de l’PE dels 65 anys, si la jubilació es produeix de mutu acord amb l’empresa, a partir dels 63 anys d’edat.

En cas de jubilació als 66 o 67 anys d’edat, el treballador ha de percebre la prestació que li correspongui d’acord amb el 100% de l’PE dels 65 anys d’edat.

Per als ingressats en banca després de el 8 de març de 1980, que compten amb dos anys d’antiguitat a l’empresa, se’ls aportarà anualment 300 €, això no serà aplicable en el nostre cas ja que la nostra aportació és més gran.

De res ha servit la nostra denúncia de la històrica manca de sensibilitat de la Patronal Bancària en temes salarials. La seva insaciable egoisme ens ha portat conveni després conveni a una pèrdua alarmant del nostre poder adquisitiu , Això sí, amb la connivència d’alguns que diuen defensar els drets dels treballadors i treballadores.

No ens serveix com a justificació a aquest desgavell els Protocols d’Ocupació que es recorden, protocols que com tots sabem, la Patronal de l’Sector se’ls salta quan li convé i més en aquest temps en què les lesives i contínues Reformes Feiners per decret l’afavoreixen.

No és que dubtem dels companys i companyes sindicalistes que han portat aquesta negociació, però la realitat és que davant la situació econòmica i social que estem vivint els treballadors de banca, esperàvem més d’ells . Hem tornat a passar per la pedra de la Patronal que amb engrunes salarials i promeses a futur que segur mai compliran, han aconseguit el seu objectiu “Bancaris” en rebaixa, a el dos per un .