Avui, tal com es va acordar el passat divendres a última hora, ha tingut lloc a Barcelona la reunió de la RLT amb la direcció del Banc. La finalitat d’aquesta cita no era un altre que recollir la signatura de l’acord al qual havíem arribat sobre l’ERO, ja comunicat. Aquesta convocatòria comportava, per la nostra part, una sèrie de prediccions sobre els comportaments als quals ja ens tenen habituats l’empresa i que, com no podia ser d’una altra manera, s’han tornat a produir en aquesta ocasió, motivant la capçalera d’aquesta circular.

Com sempre passa en qualsevol conflicte d’interessos, cap negociació s’ha de donar per bona fins a contrastar cada un dels punts. Per això, no ens hem de confiar, sinó estar preparats per alguna sorpresa o imprevist, i nosaltres hem anat preparats a la cita.

Faltant al seu compromís de facilitar-nos un esborrany de l’acord en els terminis establerts, finalment l’empresa va enviar el document a la RLT el dilluns a mig matí a menys de 24 hores de la reunió. El fet de facilitar un termini de temps tan curt per revisar el document pels nostres serveis jurídics, ens va portar a dubtar, de la bona fe i voluntat, per part de la patronal, sobretot, quan una anàlisi preliminar del text va detectar anomalies i redaccions contràries als acords arribats i com ja portem acumulades experiències negatives en aquest mateix sentit, vam exposar la nostra queixa sobre la conducta demostrada mitjançant aquesta mena de pràctiques. Malgrat tot, ratifiquem la voluntat per part de la RLT de mantenir el compromís adquirit, sempre que s’haguessin respectat les condicions de l’acord inalterades i a les que vam arribar divendres passat, sense clàusules “abusives o en lletra petita”, i que poguessin ser interpretades en detriment de la plantilla.

Després d’una llarga jornada i entrada ja la tarda, es va aconseguir reconduir la firma de l’acord , arribant a clarificar els punts pendents de definir amb exactitud i, que ara podrem exposar-vos amb major serenitat i precisió , en les properes hores, evitant errors freqüents fruit de l’esforç per mantenir-vos informats amb la màxima agilitat i total transparència.

L’acord ha estat avalat pel 100% de la RLT present en la mesa negociadora, constituint una fita històrica en la trajectòria de la nostra entitat. Esperem haver complert amb les expectatives de tota la plantilla de Banc Sabadell, a qui devem , en gran mesura, l’èxit aconseguit.

Us preguem paciència en el plantejament de les vostres consultes i ens permeteu centralitzar els esforços a les diferents seccions sindicals en l’elaboració de les circulars, documents, guies que us ajudaran a resoldre la gran majoria de dubtes.

Tables ERO 19/10/21