CONVENI COL·LECTIU DE BANCA. L’OFERTA DE LA PATRONAL ÉS INACCEPTABLE

Avui s’ha celebrat la reunió de la taula de conveni després que el passat 4 de desembre FINE enviés a l’AEB el document complet de reivindicacions sindicals.


LA RESPOSTA DE LA PATRONAL HA ESTAT INACCEPTABLE I RIDÍCULA.
A la petició sindical d’increment salarial en taules entre el 17% i el 23% en 3 anys han contestat plantejant un conveni amb una duració de 4 anys:

 

A més a més, d’aquesta proposta d’increment salarial tan allunyada de la realitat, demanen:

 

PER QUADRES FINE AQUEST ÉS UN CONVENI SALARIAL DE RECUPERACIÓ.

Des de Quadres Fine pensem que aquesta proposta està totalment allunyada de la realitat econòmica que estem vivint, ja que s’ha tornat a plantejar un conveni de restricció i de pèrdua.

Primer van voler desvincular els salaris del cost de la vida, després limitar l’antiguitat i ara que els beneficis es disparen, tampoc volen vincular el nostre salari als percentatges que mereixem i tornen a reblar el clau augmentant més la bretxa de la pèrdua del poder adquisitiu amb l’augment de la mobilitat a cost zero.

Si a més a més, tenim en compte que l’absorció i la compensació produeix un efecte econòmic nul en la majoria dels casos, com es pensen que ens agafarem aquesta proposta?

Són molts anys els que portem esperant el “Conveni de la recuperació”, molts anys en els quals hem vist com la nostra adaptació salarial al cost de la vida es veia reduïda respecte d’altres sectors per la crisi que estàvem patint i ara ens hem d’escoltar que les nostres pujades han d’estar alineades respecte de la mitja nacional. És que els seus directius i accionistes estan percebent el mateix??

L’antiguitat compensa les exigències regulatòries a les que estem sotmesos així com la formació especialitzada i la responsabilitat que la legislació ens exigeix. Les taules salarials es compensen amb el cost de la vida. No acceptarem cap pèrdua de drets, aquest conveni va de recuperació salarial.

La lluita per la recuperació salarial tan sols acaba de començar i queden al davant uns mesos que, segons l’oferta de la patronal, seran molt difícils. El que s’ha viscut avui a la taula de negociació demostra la necessitat d’estar units amb un únic objectiu comú què és el de retornar a la nostra professió el respecte que es mereix en tots els àmbits.

 

Quadres Fine, en el nostre ferm compromís amb la plantilla, portarem fins on faci falta les nostres reivindicacions, per ser justos, equitatius i d’acord amb la realitat econòmica que estem vivint.

 

Pròxima reunió 10 de gener. Confiem que la patronal es pren seriosament les nostres propostes i rectifiqui la seva posició, accedint a compensar de forma justa i conseqüent l’esforç de la plantilla.

 

+ SALARI – INTERÈS PRÉSTECS + CLIMA LABORAL