ERO A BANC DE SABADELL (I)

INICI DEL PERÍODE PREVI DE NEGOCIAC

Com ja vàrem informar a l’anterior comunicat, avui dijous 2 de setembre i per iniciativa del banc, s’ha convocat a tots els Representants Legals dels Treballadors (RLT) per a transmetre’ns la seva intenció d’aplicar un procediment d’ acomiadament col·lectiu basat en l’art. 51 de l’ET de mobilitat geogràfica i de modificació substancial de les condicions de treball (art. 40 i 41 de l’ET)

Aquesta reunió forma part de les quatre previstes dins del període previ de negociació informal que estableix el Conveni Col·lectiu de Banca i que han de realitzar-se en un període de deu dies.

Des de Quadres GBS advoquem per tal de que totes les seccions sindicals puguin assistir a les reunions i així garantir la representació de tota la plantilla, tenint en compte tot el que hi ha en joc.

Quedem a l’espera de la informació tècnica que ha de facilitar l’empresa per justificar la mesura anunciada pel Banc. Aquesta informació ens la facilitaran en la propera reunió del dia 7.9.2021.

Des de QGBS hem deixat clara la nostra oposició a un ERO traumàtic.

Si l’empresa considera que hi ha excedent de personal creiem que primer s’haurien de plantejar altres opcions, com per exemple, un pla de prejubilacions digne i a l’alçada de la nostra plantilla que, segurament, permetria reduir l’excedent que es planteja i evitaria la pèrdua d’ocupació a la vegada que facilitaria una solució no traumàtica.

La primera i única dada que ens han facilitat és el nombre de persones afectades per l’ajust plantejat i que seria d’aproximadament 1.900 persones.

Des de QGBS estarem alerta davant de qualsevol situació que pugui sorgir.

Seguirem informant,