Avui l’empresa ens comunica que posa fi al teletreball tal com l’havíem realitzat fins ara.

  • Es mantindrà fins a un màxim del 30% de teletreball, que és el percentatge que permet no assumir més costos a l’empresa.
  • En concret s’estableixen sis dies màxim de teletreball al mes, no acumulable en diversos mesos, però si pot ser en divendres o dilluns mentre no siguin consecutius.

Els torns s’acaben el 31 de maig. L’1 de juny s’inicia amb aquest sistema híbrid de fins al 30%, als serveis corporatius i direccions territorials que són els que estaven en torns actualment.

 

Des de Quadres Fine EXIGIM:

  • Que s’ampliï a un mínim del 40% el temps de teletreball mitjançant un acord.
  • Que es faci extensible a la xarxa sempre que sigui possible.
  • Que es prioritzi la flexibilitat.

És quelcom que ja veiem venir des de fa temps i que des de Quadres Fine sempre hem reclamat una taula de negociació per abordar aquest tema, més encara quan alguna entitat líder al sector ha aconseguit arribar a un acord per implantar el teletreball com una forma més de fer la nostra feina.

 

Amb el Teletreball guanyem tots:

És inacceptable que l’empresa es negui a negociar aquest aspecte que beneficia a tots i més en aquests moments en el que el cost del desplaçament a la feina per als empleats i empleades s’ha incrementat en més d’un 100%.

El teletreball també té la seva aportació mediambiental. Després d’obligar-nos a dur a terme un curs en Sistema de Gestió Ambiental, que el banc va adoptar en la seva política de sostenibilitat en 2020, ara pretenen obligar-nos a realitzar uns desplaçaments que consumeixen una important quantitat de recursos naturals.

A més a més, hem demostrat sobradament durant dos anys molt complicats, que som més eficients quan tenim l’alternativa del teletreball, amb un estalvi considerable per a les nostres butxaques, per a l’empresa i per al planeta.

 

Quants arguments més necessiten

per entendre que el Teletreball SI és possible!!