PRINCIPI D’ACORD PER A ANULLAR L’ERTO

17 I 18-09-2013: VUITENA I NOVENA REUNIÓ EXPEDIENT REGULACIÓ TEMPORAL D’OCUPACIÓ (ERTO)

Avui després de nou reunions la Representació dels Treballadors i l’Empresa hem arribat a un principi d’acord, supeditat com és lògic a la ratificació d’ambdues parts i al redactat, que en assumptes legals te molta importància.  I aquesta és la notícia, que cap dels 1354 companys i companyes hagi de passar sis mesos per l’atur i nosaltres haguem de veure-ho.

 

Les condicions són simples, però han suposat l’anul·lació de l’ERTO, mancant encara de tancar algun serrell d’última hora, són principalment les següents:

 

Anul·lació de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació

 

Aquest va ser per a nosaltres des de el primer moment, no el més importants, si no quasi bé l’únic important. No fa falta que ens estenguem en les raons, són totalment obvies i estem segurs que les compartiu amb nosaltres.

 

Suspensió de les aportacions al Col·lectiu “B” del PPBS de 2014 i 2015

 

El primer que hem de dir és que aquesta va ser una proposta de Quadres Grup Banc Sabadell que es va posar a sobre de la taula a la reunió del dia 12.09.2013 i que en principi no va ser acceptada i fins i tot rebutjada per altres sindicats.

Aquestes aportacions es tornaran a partir del 2016 en cinc anys sempre que el Banc reparteixi dividend (L’Empresa planteja referenciar-ho a que el rendiment percentual per acció superi el 2,53%, que és el menor des del 2002). En cas de no complir-se l’anterior premissa no es perdria però s’allargaria el termini en un any amb el que ens assegurem que es retornarà al PPEBS les quantitats suspeses.

 

Excedències incentivades con 12000 €

Quantitat bruta (L’Empresa planteja 9500€) per un període mínim de dos anys, mantenint les condicions de Préstecs.

 

Supressió de 3 dies de vacances en 2014 i 2015

Que es veurien reduïts fins a 1 en funció de les excedències incentivades (L’Empresa planteja no vincular-ho). Ja imaginem que això no us haurà fet molta gràcia. A nosaltres tampoc, però si és per a salvar als nostres companys i companyes de l’atur es fa més “digerible”. Tingueu en compte que ara tenim 31 dies laborables, molt per sobre del CCB.

 

La propera reunió serà els dies 26 i 27 de setembre de 2013 i esperem poder oferir-vos un acord ja signat que satisfaci a totes les parts.

 

Us mantindrem informats amb puntualitat i rigor com és el nostre compromís amb tots vosaltres.